Посібник, який розрахований на вчителів початкової школи, включає в себе короткі біографічні відомості та портрети майже всіх письменників, твори яких вивчаються на уроках української мови у другому класі. Матеріал сприятиме розширенню знань учнів про українських та зарубіжних письменників, розвитку їх пізнавальної активності та може бути використаний у позакласній роботі з учнями.

суббота, 22 февраля 2014 г.

Дмитро Чередниченко
(30.11.1935)
Український письменник
Чередниченко Дмитро Семенович народився 30 листопада 1935 року в селі Межиріч (Чернігівська область). Зачінчив Київський педагогічний інститут. Відмінник народної освіти.Автор книжок для дітей: «Бедринець», «Чебрики»,

«Білий Чаїч», «Мандри жолудя», «Священна діброва», «У країні майстрів», «Ковзанка», «Ми будуємо дім», «Жар-півень», «Гарна моя казочка», «Вишневий острів».  Написав три повісті для дітей ( «Камінь-дерево»…), збірки казок, притчи та оповідки («Летюча ящірка», «Ми ходили в зоосад», «Колискова для котика», «Горобець-хвастунець», шкільні читанки «Ластівка», «Біла хата», «Писанка», «Зелена неділя». Лауреат премії імені Павла Чубинського, імені Максими Рильського, імені Івана Огієнка, імені Лесі Українки та премії Литовсько-Українського культурного фонду імені Тараса Шевченка, кавалер ордена Великого князя Литовського Гедімінаса ІІІ ступеня та ордена Лицарський хрест – «За заслуги перед Литвою. Член спілки письменників України. 

Анатолій Костецький 
(1948-2005)
Анатолій Костецький народився в 1948 році  у Києві в сім`ї  вчителів. Навчався в технікумі радіоелектроніки, Київському університеті. Викладав мовознавство. Ще з першого классу вів зошит із власними віршами. Літературну творчість почав з ліричних творів про природу та кохання. Друкуватись почав у 20 років. Написав понад 50 поетичних і прозових книжок:


 «А метеликам весело», Весняні дарунки», «Все про мене», Лист до птахів», «Де літо живее?», «Бюро знахідок», «Батьки нас не розуміють», «Постукай у моє вікно», «Суперклей Христофора Тюлькіна, або Вас викрито – здавайтесь!», «Мінімакс –кишеньковий дракон, або День без батьків». Служіння дитячій літературі відзначено літературними преміями імені М.Трублаїні, імені О.Копиленка та однією з найвищих літературних нагород України – премією імені Лесі Українки (за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва).

Комментариев нет:

Отправить комментарий